www.riesenmezzi.com

Frøya

På båttur i Sørfold

Vi hadde lenge vurdert å få oss en hund. Riesen var en av de rasene vi hadde til vurdering og det ble riesen vi bestemte oss for. Vi var i kontakt med en kennel for kjøp av valp, da vi via bekjentskaper fikk forespørsel om å overta en omplaseringshund.

Frøya var 3 år gammel, bodde i Ålesund og trengte en ny eier.Vi tok kontakt og usett og uprøvd tok vi, om enn med en viss skepsis, sjansen på å overta Frøya.                                                                       

I mai 2010 dro Sissel til Trondkjem for å hente Frøya til sitt nye hjem i Bodø. Frøya fant seg fort til rette og trives veldig godt her hos oss og vi trivdes så godt med Frøya at vi bestemte oss for å føre Frøyas gener videre.

Dette måtte planlegges veldig nøye og da med tanke på å finne den rette hanne, så Trine Rånes fra Kennel Yapyard var da den rette for oss å kontakte.

Kennel RiesenMezzi ble godkjent i NKK i mars, 2013

 

Hjemme hos oss i Bankgata

Godt å være hund med stor hage.

Vi bor sentralt midt i Bodø i enebolig med stor hage og god tumleplass for en ivrig hund. Her liker Frøya seg, når hun kan ligge ute på plenen og følge med på trafikk og annen aktivitet.

Her er også flott utgangspunkt for å bli med matmor ut på tur.

Ut på tur

På fjelltur i Sulitjelma

Frøya er en hund som trenger mye mosjon og da er det jo godt å ha ei matmor som er ivrig etter å komme seg ut. Gjennom våren, sommeren og høsten blir det utallige turer ut i marka her i området.

Keiservarden, Junkerfjellet og Steigtind er bare noen av stedene som Frøya og Sissel flere ganger i uka besøker.

Vinter i Laisvall

Scootertur i Laisvall

Vi har ei leilighet i Laisvall i Sverige ca 3,5 timer kjøring fra Bodø. Hit drar vi så ofte vi har mulighet om vinteren. Litt lang biltur men Frøya synes det er helt greit.

Her er det alltid skikkelig vinter, kaldt og mye snø. Fantastisk spennende, synes Frøya, med nye spennende lukter og et yrende dyre og fugleliv.

Når vi drar ut på tur sitter Frøya så fint i sluffa, omgitt av varme reinskinn og bare venter på at vi skal annkomme bålplassen. Her vanker det alltid en pølsebit eller aller helst livretten; tørket reinkjøtt.

Frøya liker godt å være ute på tur, da hun alltid får være løs og fly rundt å utforske naturen.